DSC_0049

Op 1 februari 2020 was het eindelijk zover! Het Chinees Nieuwjaar Festival vond plaats op deze dag. Net als 2019 was Shinji Entertainment verantwoordelijk voor de entertainment van dit festival. Dit jaar werd het echter groter uitgepakt dan vorige jaar. Er werd namelijk zowel op straat als op het podium optredens gedaan. 

Op het Tiendplein werd er een enorme podium geplaatst waar zowel de openingsceremonie als de hoofdprogrammering van die dag plaatsvond. Er werden veel verschillende optredens verzorgd door het team, waaronder traditionele Chinese dans, opera zang, guzheng, kung fu, leeuwendans, drakendans, tai chi en Chinese zang. Daarnaast werd er een reusachtige metalen koord geplaatst op het trottoir van het Tiendplein, waar de koorddanseres haar adembenemende kunsten liet zien. 

Op straat tussen het Tiendplein en het Wijkpark was er ook genoeg te beleven. De Kung Fu Panda, Tijger en de Monkey King waren er namelijk weer om de kinderen te verrassen. Daarnaast liep onze Aziatische steltenloper een aantal keren langs met haar prachtige vleugels, wat veel indruk wekte bij de voorbijgangers.  

RCNY2020-203

Op straat stonden ook een aantal stilstaande trams die speciaal bedoeld waren om bezoekers te ontvangen die geïnteresseerd waren in het vouwen van origami en loempia’s. In het Wijkpark stond het vol met kraampjes waar zowel authentieke spullen als eten gehaald kon worden. Er was dus genoeg te beleven tijdens het festival.

Net als vorige jaar zorgde dit festival er weer voor dat we ons met zijn alle wat meer verbonden voelen met elkaar. Dit geldt voor zowel de artiesten, als de toeschouwers die er waren. Het stukje delen van de cultuur en het creëren van nieuwe bijzondere herinneringen met z’n allen is waar we het uiteindelijk voor doen! 

RCNY2020-221