VLI-20200202-33

Op 3 Februari 2020 verzorgde Shinji Entertaiment de leeuwen optocht in het oude Chinatown van Rotterdam, waar de eerste Chinezen in Rotterdam vestigde in Katendrecht. Als eer betoon aan deze historie organiseert Rotterdam elk jaar een parade voor de ondernemers en buurt bewoners.

We begonnen de optocht vanaf Hotel New York. Na de spullen neergezet te hebben bij Hotel New York deed het team de laatste voorbereidingen. Vanaf deze locatie gingen de leeuwendansers en muzikanten richting de 1e vestiging, Verhalenhuis Belvedere. Na de sla ceremonie ging de leeuw naar binnen om kort op te treden.

De volgende bestemming was het bejaardetehuis en was een stukje lopen. De leeuwen gingen spelende wijs met de muziek richting de locatie. Deze lag aan het water en het waaide hard die dag. Zo hard dat de leeuwen niet meer recht konden lopen. Eenmaal bij de flat was de wind wat rustiger. Dat maakte het pakken van de sla wat gemakkelijker en veiliger. Na de ceremonie vertrokken de leeuwen terug langs het verhalenhuis richting het Deliplein. Op het plein gaven de leeuwen een show en speelde met de omstanders.

Na al dat springen en spelen hebben de leeuwen weer honger en vertrekken naar de volgende ondernemer, het Vislokaal. Ondanks afgeleid te worden door de groene planten voor de winkel vond de rode leeuw de sla. Een aantal winkels verder was de volgende bestemming, Reins proef lokaal. De oranje leeuw werd hier getrakteerd op een extratje bij de sla, een glas wijn!

IMG_3835

Op de brug die Katendrecht met de Wilhelmina pier verbind stond een sterke wind. En ook dit keer was het lastig om recht te blijven lopen naar de volgende bestemming, namelijk Hotel New York. Het was de bedoeling de ceremonie uit te voeren bij de westelijke entree, echter door de harde wind werd dit onmogelijk om veilig uit te kunnen voeren en zelfs bij de noordelijk entree was het een uitdaging om niet omver gewaaid te worden. Maar, de rode leeuw had de klus geklaard en de sla gepakt! Na de ceremonie bij Hotel New York is het tijd voor een tussen pauze om bij te komen van het windlopen. Tijd voor wat koffie en een broodje voordat het Shinji Entertainment team de laatste etappe aflegde

Het was origineel het plan om bij restaurant Mood op te treden. Dit was vorig jaar misschien wel het hoogte punt van de optocht. Echter had Mood dit jaar last minute afgezegd i.v.m. het corona virus. Om toch een zegen te kunnen geven met een knipoog naar de eigenaar, waren de leeuwen kort voor het raam gaan optreden onderweg naar de Foodhallen. Het hoogte punt met publiek van de Katendrecht optocht, de Foodhallen.  Nadat de leeuwen de sla hebben gepakt gingen ze gezamenlijk de Foodhallen binnen en liepen ze naar alle hoeken en eet tenten van het gebouw.

De laatste ronde van de optocht in Katendrecht eindigde bij restaurant Aqua Asia. Na het pakken van de sla gingen beide leeuwen een ronde doen in het restaurant om de gasten te vermaken. 

Na de laatste stop is het team op de kade een korte foto-shoot gaan nemen met het iconische beeld van de Erasmusbrug op de achtergrond. Een hele uitdaging met de sterke wind! Het team is daarna snel richting Hotel New York vertrokken om in te laden en te vertrokken richting het hoofdkantoor. Het was een lange, gezellige en team versterkende dag!

IMG_3617